MY FIRST SUICIDE

MY FIRST SUICIDE is geen gewone zaalvoorstelling, maar een wervelende voorstelling die het publiek meeneemt doorheen het gebouw en plekken toont waar zij normaal niet komen.
Simon is werkloos . Hij heeft geen doel in zijn leven totdat hij besluit zelfmoord te plegen. Zijn zelfmoordplannen maken van hem de gedroomde martelaar. De intellectueel, de gelovige, de kunstenaar en vele anderen storten zich vol engagement op Simon in de hoop dat hij zijn zelfopoffering aan hun ideaal wil opdragen. Zelfmoord als de ultieme publiciteitsstunt. Eigenlijk twijfelt Simon nog of hij echt dood wil, maar de idoolstatus die deze rigoureuze keuze met zich meebrengt is wel erg aantrekkelijk. Het publiek volgt Simon in een draaikolk van karikaturale beloftes en absurde gedachten. Wat als het uur van de waarheid daar is en de zelfmoord moet geschieden? Is één van deze idealen de dood wel waard? Is er nog een weg terug? Waarvoor zou een mens zijn leven geven?
Ik hang me op omdat ik het waard ben. Onderwerpen moeten hun aandacht ‘verdienen’ door sensatie en spektakel. De eigenlijke inhoud wordt overschaduwd door een monstrueuze vorm. Zonder schreeuwen en overdrijven wil geen enkele boodschap nog de maatschappij ingeslingerd worden.
My First Suicide is gebaseerd op De Zelfmoordenaar (1928) van Nicolai Erdman, een satire over de toenmalige politieke tijdsgeest.

recensies || speeldata  || trailer  || meer foto’s

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s