Everybody is a stand-in

Everybody is a stand-in betekent dat alle acteurs van Moeremans&Sons verschillende rollen kunnen vertolken in onze voorstellingen. Zo kunnen we onze voorstellingen op het repertoire houden en het hele jaar on demand spelen, we zijn nooit slachtoffer van onze vele agenda’s.

Everybody is a stand-in houdt in dat verschillende rollen door verschillende acteurs belichaamt kunnen worden. Zowel tijdens de repetities als tijdens de voorstellingen rouleren de acteurs over verschillende rollen. Rollen zijn zodoende geen individueel bezit maar een collectief goed. Elke acteur bouwt door op wat er vóór hem is klaargelegd en brengt zijn eigen kleur aan. Rollen worden zo een optelsom van de sterke kanten van de (diverse) acteursploeg van Moeremans&Sons.

In het maken van Shoot The Messenger (2014) integreerden we dit principe voor het eerst in het repetitieproces. De acteurs rouleerden tijdens de repetities over de zes rollen in ‘Shoot’. Dit estafettesysteem van rol- en voorstellingsbouw maakt ons hyperflexibel: als een acteur niet kan, kan de voorstelling te allen tijde doorgaan en er waaien tijdens de repetities en tournee constant frisse wind door de plug&play-show. Shoot The Messenger kan inmiddels al in 2.301 unieke samenstellingen gespeeld worden…

De acteurs van Moeremans&Sons vervangen elkaar intern en daarnaast hebben we een kleine kring van externe acteurs die rollen kunnen vervangen. Zowel voor de acteurs als de rollen die gespeeld worden werkt dit rouleerprincipe verfrissend en zorgt het voor verdieping. Elke acteur bouwt door op wat er vóór hem is klaargelegd en brengt zijn eigen kleur mee. Rollen worden zo surplussen van de sterke kanten van de diverse acteursploeg van Moeremans&Sons. In My First Suicide en Kill Your Character pasten we dit principe pas na de première toe. Nu integreren we dit principe in het repetitieproces om nog meer van de meerwaarde ervan te profiteren.

wie is Moeremans&Sons || plug&play || manifest