KILL YOUR CHARACTER

KYC

KILL YOUR CHARACTER
De mens is een wezen dat namen geeft aan dat wat hem omringt: een aap is een aap, water is water en een viooltje is een viooltje. Maar wat is ‘de mens’ zelf? Zoogdier verzuipend in driften? Hoop cellen zonder zin? Creatie met taak? Een onbeschreven blad? Of cyborg in wording?
Als acteur moet je de mens natuurlijk altijd scherp in het vizier hebben! Omdat je bijna de hele tijd mensen loopt te verbeelden. Maar als je er over begint na te denken….Welk mensbeeld representeer ik hier eigenlijk? Dat van gisteren? Dat van morgen? Dat van u of dat van mij? Het creationistische of het behavioristische?
In KILL YOUR CHARACTER zoeken we in het labyrinth der definities naar een nieuw mensbeeld. We inspireerden onze eigen tekst op Luigi Pirandello’s meesterwerk 6 personages op zoek naar een auteur (1921). Een stuk dat bewerkt werd tot theatertekst waarin de personages verhaal komen halen over hoe ze gerepresenteerd worden
In KILL YOUR CHARACTER vallen personages een repetitieruimte binnen waar acteurs ‘hun’ stuk aan het repeteren zijn. De verwarring is compleet. Wie van hen verbeeldt nu nog de bedoeling van de schrijver?  Wie van hen kan het echt-zijn claimen? Can the real character stand up? Acteurs en personages gaan in KILL YOUR CHARACTER de strijd met elkaar aan over wat ze representeren. Welk mensbeeld willen ze vertegenwoordigen? Vanuit hun eigen standpunt voeren ze politiekecharges op elkaar uit. Mensbeelden botsen op elkaar als neutronen op uranium in een atoombom. In de hoop inzicht te krijgen op wat ons als mensen menselijk maakt.

recensies || speeldata  || trailer || meer foto’s

foto’s Pepijn Lutgerink

contacteer Moeremans&Sons