recensie EXPEDIA TEMPOPIA

EXPEDIA

Dag 1: Tempopia

Ik begin gelijk goed. Tempopia is een voorstelling die 5,5 uur duurt! Dat is inclusief een maaltijd verzorgd door de acteurs. Tempopia is een tijdelijke utopische gemeenschap, waar twee theatergroepen tijdens Oerol samenleven en samen spelen. Tijdens de eerste voorstelling Shoot the Messenger, zitten de acteurs ook op de tribune. Ze raken verstrikt in een discussie over het uitblijven van de show. De ergernissen stapelen zich op en een humoristische roddelsessie vol clichés volgt. Ik schaam me, want ik herken sommige uitspraken van mezelf.

Tijdens het eten schuiven de acteurs gezellig aan. Ze hebben heerlijk gekookt vanavond. De soep en salades worden vergezeld door leuke verhalen en anekdotes uit het leven op Tempopia.

Rond tien uur maken we ons klaar voor de tweede voorstelling: Crashtest Ibsen: Nora.
Het is een energieke en hilarische show, waarbij de spelers hun eigen personages steeds bekritiseren. Ze stappen als het ware buiten zichzelf en bekijken de boel eens van een afstandje, voor ze weer terug gaan in hun rol.

Midden in de voorstelling slaat het stuk 180 graden om en worden we verrast met een spetterende show van de kerstman en zijn elfjes. Het klinkt gek, maar als je de hele voorstelling ziet, is het best logisch.

 

Link: http://www.tourisminthenetherlands.com/2015/06/25/oerol-oerol-op-terschelling/